Skip to content
Nahajaš se: Naslovna stran

Video predstavitev programov Biotehniške šole Ptuj

 
 
logo-facebook
moodle3_al  inst  

 
 65 let izobraževanja na področju kmetijstva
 

 
 

POMEMBNO OBVESTILO

Obvestilo o učnem procesu od 2. novembra 2020 do preklica 

V skladu s sklepom Vlade RS in navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport se bo od 2. 11. 2020 do preklica v srednjih šolah in višjih strokovnih šolah celotni pedagoški proces izvajal na daljavo.

Izobraževalni proces torej ni prekinjen, temveč ga izvajamo na daljavo v skladu s prejetimi smernicami in navodili. Učitelji v teh dneh, skladno z veljavnim urnikom, dnevno pripravljajo gradiva za učne vsebine in jih posredujejo dijakom ter študentom preko spletnih učilnic oz. drugih e-medijev.

Vse dijake in študente pozivamo, da dnevno spremljajo e-pošto, spletne učilnice, spletne strani zavoda in javne medije.

 

 Povzetek načrta zagotavljanja kontinuiranega dela ŠC Ptuj _ver9

 
Izjava dijakov pred vstopom v šolo
 
   

Praktični pouk


Navodila za praktični pouk

Razpored praktičnega pouka 8. 10. 2020 - 14. 10. 2020

 
   

IZDAJA DUPLIKATOV DOKUMENTOV


Postopek za pridobitev dvojnika

Vloga za izdajo izpisa dokumenta iz evidence
(dvojnika dokumenta)

 
   
 
donacija6  NA BIOTEHNIŠKI ŠOLI PTUJ SMO PODARILI 100 ZABOJEV JABOLK

Letošnja jesen nas je na šolskem posestvu Biotehniške šole Ptuj obdarila z obilnim pridelkom jabolk. Zato smo se odločili, da za trud, skrb in plemenito delo v teh težkih časih epidemije v znak pozornosti podarimo del našega pridelka zaposlenim v naslednjih društvih in organizacijah:
Karitas sv. Jurij Ptuj,  Rdeči križ Ptuj , Splošna bolnišnica Ptuj, Dom upokojencev Ptuj, Zavod Dornava VDC Vičava , Društvo Sonček , Ozara Ptuj, Varna hiša Ptuj, Društvo Sožitje Ptuj, Društvo Ars Vitae.

 
   

119197928_334249264389606_6588696636142733689_n  Projekt "Kar sejemo, to žanjemo"

Biotehniška šola Šolskega centra Ptuj že vrsto let sodeluje s Čebelarsko zvezo Slovenije kot partner v projektu z naslovom »Kar sejemo, to žanjemo«. Projekt pospešuje setev medovitih rastlin na njivah. Tako smo na šolskem posestvu na Turnišču že dve leti zapored sejali ajdo in sončnice, lansko leto hokaido buče, v letošnjem letu pa buče sorte slovenska golica. S setvijo medovitih rastlin smo tako združili prizadevanje za povečanje posejanosti medovitih rastlin v našem prostoru, s tem pa povečujemo tudi prepoznavnost in uporabnost le teh v prehrani človeka.
Pri spravilu in trebljenju so sodelovali dijaki 1. b razreda, gospodarji so buče izrezovali, cvetličarke pa so na buče slikale z akrilnimi barvami in jih aranžirale z naravnimi rastlinskimi materiali, ki so jih nabrale na šolskem vrtu.

 
   
dsc_0003

 SEDEM ZLATIH MATURANTOV na poklicni maturi v šol. l. 2019/20

To so postali: Dominika Novak, Mihaela Drofenik, Lara Petek, Iris Vidovič, Mihael Korez, Lea Kaisersberger in Lea Žunkovič, ki sta na poklicni maturi dosegli vse možne točke. Slednja je postala tudi« Naj dijakinja« Biotehniške šole.

Več...


 
   
USPEH DIJAKOV NA POKLICNI MATURI zlati_maturanti19

V petek, 5. 7. 2019, je bil svečani zaključek izobraževanja in podelitev spričeval poklicne mature in zaključnih izpitov na Turnišču.
Veseli smo, da imamo kar tri zlate maturante, ki so na poklicni maturi dosegli vseh 23 točk in sicer:
Kaja Grofelnik, Laura Štebih in Nik Štebih
.
V tem šolskem letu je naj dijakinja postala dijakinja 4. letnika okoljevarstveni tehnik Monika Fuks.

Vsem dijakom ob uspehu iskreno čestitamo.
 
   
 

bioogljeDIJAKA BIOTEHNIŠKE ŠOLE PTUJ DOSEGLA ZLATO PRIZNANJE NA 53. SREČANJU MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE 2019

V torek, 14. maja 2019 sta dijaka 4. letnika Biotehniške šole Ptuj Monika Fuks in Nik Štebih pod mentorstvom ge. Gabrijele Plateis in ge. Darje Hanželič na 53. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije v Murski Soboti dosegla zlato priznanje z nalogo "Proizvodnja in uporaba biooglja"

Več ...
 
   
 

vojko_tradicija5. tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov Konzorcija Biotehniških šol Slovenije »KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO«

Dijaki Biotehniške šole Ptuj so sodelovali v štirih kategorijah in dosegli odlične rezultate. Izjemen uspeh je pod mentorstvom Vide Babšek dosegel dijak Vojko Korez, dijak programa gastronomske in hotelirske storitve, v kategoriji živilstvo, kjer je  pripravil proseno torto z rabarbaro in  jagodami ter dosegel maksimalnih 100 točk in prvo mesto ter zlato priznanje. Prav tako je prvo mesto in zlato priznanje v kategoriji Prispevek pod mentorstvom Darje Hanželič dosegla Urška Gorišek iz programa cvetličar s temo Praznična miza, središče družinskega dogajanja. V kategoriji Znanje je tekmoval dijak Miha Malek, dijak programa kmetijsko podjetniški tehnik,  in dosegel peto mesto; v kategoriji Vizualna umetnost pa je Iris Vidovič, dijakinja programa hortikulturni tehnik PTI, dosegla peto mesto.

Več ...

 
   
 

gastronomi_bratovzDIJAKI PROGRAMA GASTRONOM HOTELIR  BIOTEHNIŠKE ŠOLE PTUJ PRI LEGENDARNEM CHEFU KUHANJA JANEZU BRATOVŽU

Zelo smo veseli in počaščeni, da je naše povabilo za sodelovanje na festivalu Salon Sauvignon Ptuj 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ, sprejel Janez Bratovž, legendarni chef svetovnega slovesa.

Več...

 
   
 

ZAKAJ PROUČEVATI TLA?

srecanje_okoljevarstvo_2019

 (3. strokovno srečanje okoljevarstvenih tehnikov Slovenije)

V torek, 22. 1. 2019, smo se predstavniki dijakov Biotehniške šole Ptuj smeri okoljevarstveni tehnik: Nejc Pevec, Amadeja Bratušek, Neli Purgaj, Dominika Novak in Lea Kaisersberger skupaj z mentorji udeležili 3. strokovnega srečanja okoljevarstvenih tehnikov Slovenije, ki je potekalo na Šolskem centru Celje (Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja).

Strokovna srečanja so namenjena odkrivanju in raziskovanju aktualnih tem v okolju ter iskanju praktičnih rešitev na terenu. Letos smo v pogovoru s strokovnjaki razpravljali o gospodarjenju s prostorom in kakovosti tal.

Več...

 
   

Varne točke v mestni občini Ptuj


varne_toke_ptuj  

Unicef varna točkaV tem letu so v Mestni občini Ptuj vzpostavili 15 varnih točk, te so se pridružile že 7 vzpostavljenim. Določili so jih s pomočjo lokalne koordinatorke projekta, Policijske postaje Ptuj in Centra za socialno delo Ptuj. Kar je najpomembneje, so varne točke določili na podlagi rezultata Ankete o varnih točkah, ki so jo izpolnili učenci in učenke ptujskih osnovnih šol ter dijaki in dijakinje srednjih šol.

      več


 

 
Več...
 

Logotip šole

Šolsko glasilo


Novice podjetnih kmetijcev

Erasmus plus

logo_stacuna
Zdrava šola

Naslov šole

 
   Šolski center Ptuj
   Biotehniška šola


   Volkmerjeva cesta 19
   2250 Ptuj
   Slovenija

   tel: +386 (0)2 787 17  30
   fax: +386 (0)2 787 17 11
  
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript