Skip to content
Nahajaš se: Naslovna stran


Video predstavitev programov Biotehniške šole Ptuj

 
logo-facebook
moodle3_al  inst  

 65 let izobraževanja na področju kmetijstva
 
 

OBVESTILO

Od 29. 6. do 24. 7. 2020 bo Šolski center Ptuj odprt od 7. do 13. ure. V času od 27. 7. 2020 do 16. 8. 2020 imajo zaposleni Šolskega centra Ptuj kolektivni dopust. V času kolektivnega dopusta bo Šolski center Ptuj zaprt.

Začetek pouka bo predvidoma 1. septembra, ob 8. uri za vse letnike. Zaradi nepredvidenih razmer in možnih omejitev bodo določene različne ure za posamezne razrede, zato spremljajte konec avgusta obvestila na naši spletni strani in sporočila na svoji e-pošti.  Želimo vam prijetne in zdrave počitnice!  

 

NAGOVOR OB ZAKLJUČKU ŠOLSKEGA LETA   Več...

 
 

Obvestilo o učnem procesu v času od 18. maja do preklica

 V skladu s sklepom Vlade RS in navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport od ponedeljka, 18. 5. 2020 do preklica, izobraževalni proces izvajamo delno v šoli in na daljavo v skladu s prejetimi smernicami in navodili. Vse dijake in študente pozivamo, da dnevno spremljajo e-pošto, spletne učilnice, spletne strani zavoda in javne medije.

Obvestilo dijakom ob prihodu v šolo

Izjava dijakov pred vstopom v šolo

Higienska priporočila

 
plakat_po_info_dnevih_od_16.2_naprej

 

 


Spoštovani učenci in starši ter dijaki!

Obveščamo vas, da bo vpis na Biotehniško šolo ŠC Ptuj za šolsko leto 2020/21 potekal brez stika. To pomeni, da k vpisu ne boste povabljeni, saj bomo potrebne podatke pridobili iz uradnih evidenc. Vpisanim in sprejetim kandidatom bomo vse obvezne dokumente (sklep o sprejemu in potrdilo o vpisu) ter napotke, povezane z novim šolskim letom, poslali po pošti na domači naslov.

Za vprašanja vam je na voljo šolska svetovalna delavka, ki jo lahko kontaktirate na naslovu: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

V  programih: cvetličar, gastronom hotelir, gospodar na podeželju, kmetijsko podjetniški tehnik in pomočnik v biotehniki so še prosta mesta, zato se lahko  vpišete še drugi. 

 
Navodila za praktični pouk


IZDAJA DUPLIKATOV DOKUMENTOV


Postopek za pridobitev dvojnika

Vloga za izdajo izpisa dokumenta iz evidence
(dvojnika dokumenta)

 
maladsc_0095

 SEDEM ZLATIH MATURANTOV na poklicni maturi v šol. l. 2019/20

To so postali: Dominika Novak, Mihaela Drofenik, Lara Petek, Iris Vidovič, Mihael Korez, Lea Kaisersberger in Lea Žunkovič, ki sta na poklicni maturi dosegli vse možne točke. Slednja je postala tudi« Naj dijakinja« Biotehniške šole.

Več...


 
USPEH DIJAKOV NA POKLICNI MATURI zlati_maturanti19

V petek, 5. 7. 2019, je bil svečani zaključek izobraževanja in podelitev spričeval poklicne mature in zaključnih izpitov na Turnišču.
Veseli smo, da imamo kar tri zlate maturante, ki so na poklicni maturi dosegli vseh 23 točk in sicer:
Kaja Grofelnik, Laura Štebih in Nik Štebih
.
V tem šolskem letu je naj dijakinja postala dijakinja 4. letnika okoljevarstveni tehnik Monika Fuks.

Vsem dijakom ob uspehu iskreno čestitamo.
 
 

bioogljeDIJAKA BIOTEHNIŠKE ŠOLE PTUJ DOSEGLA ZLATO PRIZNANJE NA 53. SREČANJU MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE 2019

V torek, 14. maja 2019 sta dijaka 4. letnika Biotehniške šole Ptuj Monika Fuks in Nik Štebih pod mentorstvom ge. Gabrijele Plateis in ge. Darje Hanželič na 53. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije v Murski Soboti dosegla zlato priznanje z nalogo "Proizvodnja in uporaba biooglja"

Več ...
 
 

vojko_tradicija5. tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov Konzorcija Biotehniških šol Slovenije »KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO«

Dijaki Biotehniške šole Ptuj so sodelovali v štirih kategorijah in dosegli odlične rezultate. Izjemen uspeh je pod mentorstvom Vide Babšek dosegel dijak Vojko Korez, dijak programa gastronomske in hotelirske storitve, v kategoriji živilstvo, kjer je  pripravil proseno torto z rabarbaro in  jagodami ter dosegel maksimalnih 100 točk in prvo mesto ter zlato priznanje. Prav tako je prvo mesto in zlato priznanje v kategoriji Prispevek pod mentorstvom Darje Hanželič dosegla Urška Gorišek iz programa cvetličar s temo Praznična miza, središče družinskega dogajanja. V kategoriji Znanje je tekmoval dijak Miha Malek, dijak programa kmetijsko podjetniški tehnik,  in dosegel peto mesto; v kategoriji Vizualna umetnost pa je Iris Vidovič, dijakinja programa hortikulturni tehnik PTI, dosegla peto mesto.

Več ...

 
 

gastronomi_bratovzDIJAKI PROGRAMA GASTRONOM HOTELIR  BIOTEHNIŠKE ŠOLE PTUJ PRI LEGENDARNEM CHEFU KUHANJA JANEZU BRATOVŽU

Zelo smo veseli in počaščeni, da je naše povabilo za sodelovanje na festivalu Salon Sauvignon Ptuj 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ, sprejel Janez Bratovž, legendarni chef svetovnega slovesa.

Več...

 
 

ZAKAJ PROUČEVATI TLA?

srecanje_okoljevarstvo_2019

 (3. strokovno srečanje okoljevarstvenih tehnikov Slovenije)

V torek, 22. 1. 2019, smo se predstavniki dijakov Biotehniške šole Ptuj smeri okoljevarstveni tehnik: Nejc Pevec, Amadeja Bratušek, Neli Purgaj, Dominika Novak in Lea Kaisersberger skupaj z mentorji udeležili 3. strokovnega srečanja okoljevarstvenih tehnikov Slovenije, ki je potekalo na Šolskem centru Celje (Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja).

Strokovna srečanja so namenjena odkrivanju in raziskovanju aktualnih tem v okolju ter iskanju praktičnih rešitev na terenu. Letos smo v pogovoru s strokovnjaki razpravljali o gospodarjenju s prostorom in kakovosti tal.

Več...

 

Varne točke v mestni občini Ptuj


varne_toke_ptuj  

Unicef varna točkaV tem letu so v Mestni občini Ptuj vzpostavili 15 varnih točk, te so se pridružile že 7 vzpostavljenim. Določili so jih s pomočjo lokalne koordinatorke projekta, Policijske postaje Ptuj in Centra za socialno delo Ptuj. Kar je najpomembneje, so varne točke določili na podlagi rezultata Ankete o varnih točkah, ki so jo izpolnili učenci in učenke ptujskih osnovnih šol ter dijaki in dijakinje srednjih šol.

      več 
Več...
 

Logotip šole

Šolsko glasilo


Novice podjetnih kmetijcev

Erasmus plus

logo_stacuna
Zdrava šola

Naslov šole

 
   Šolski center Ptuj
   Biotehniška šola


   Volkmerjeva cesta 19
   2250 Ptuj
   Slovenija

   tel: +386 (0)2 787 17  30
   fax: +386 (0)2 787 17 11
  
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript