Skip to content
Nahajaš se: Naslovna stran arrow Predstavitev arrow Nagovor ravnatelja
Nagovor ravnatelja Natisni E-pošta

marjan

Marjan Horvat, univ. dipl. inž. agr. eko., ravnatelj

Kontakt: naslov e-posta: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
Telefon : +386 2 787 1732

Mladi ste tisti, ki dajete šoli radoživost in življenje, šola pa vam v zameno ponuja nešteto novih znanj, praktičnih izkušenj, možnosti sodelovanja v raznolikih obšolskih dejavnosti in možnosti mreženja s sklepanjem novih poznanstev in prijateljstev, ki se v kasnejših obdobjih običajno nadgradijo v poslovno sodelovanje.

Ko vas gledam vesele, razigrane in polne pričakovanja, mi je prijetno pri srcu, ker čutim, da smo poenoteni v prizadevanjih za skupni uspeh na vašem strokovnem področju, na področju kmetijstva, hortikulture, okoljevarstva in gastronomije, ker so to področja, ki imajo po mojem globokem prepričanju svetlo prihodnost in vam dajejo neskončno priložnosti.

Znanja si ne moremo kupiti, a tudi z njim si za zdaj ne moremo kupiti ničesar. Je torej vse tisto, kar je zapisano v šolskih knjigah in zvezkih, neuporabno? Nikakor! »Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika,« pravi kitajski rek. Tisti, ki ima znanje, ima veliko prednosti v poslovnem svetu. S seboj v življenje boste z naše šole odnesli izkušnje iz realnih situacij, pridobljenih tako pri teoretičnem kakor pri praktičnem pouku, na različnih spretnostnih preizkušnjah, tekmovanjih, srečanjih, nastopih in pri projektnem delu na šoli, na šolskem posestvu in pri praktičnem usposabljanju v tujini ter pri delodajalcih.
Na šoli si prizadevamo, da vas postavimo v realno okolje, v katerem morate povezati vse pridobljeno znanje teorije in prakse in se spoprijeti z reševanjem težav in smelo načrtovati svojo prihodnost, svojo strokovno in poslovno pot.

Delo v strokovnem izobraževanju mladine zahteva od strokovnih delavcev šole veliko inovativnosti. Na Biotehniški šoli Ptuj želimo v korak s časom, zato vas spodbujamo, da   sodelujete na različnih tekmovanjih in prireditvah, ki pri mladih utrjujejo samostojnost, strokovnost, ustvarjalnost, podjetnost, samozavest, komunikacijske spretnosti, prilagodljivost pa tudi odgovornost do dela, družbe in okolja.

Ponosni smo na naše nekdanje dijake, ki gospodarijo na uspešnih in konkurenčnih družinskih kmetijah in so zgled in vredni posnemanja. Veliko jih je nadaljevalo šolanje v različnih študijskih smereh, na najrazličnejših strokovnih področjih in pridobili so različne stopnje izobrazbe, vse do naziva doktor znanosti. Srečujemo jih kot znanstvene raziskovalce, so strokovni sodelavci v podjetjih in ustanovah in kar nekaj jih je članov uprav podjetij ali uspešnih menedžerjev in direktorjev v uspešnih podjetjih.

Prepričan sem, da boste delo v poklicih kmetijstva, hortikulture, okoljevarstva in gastronomije razumeli in opravljali kot način življenje, kot občuteno delo z rastlinami in živalmi, kot sonaravno kmetovanje, kot odgovornost za pridelavo in pripravo zdrave, varne hrane za ljudi, kot skrb za zdravo, urejeno in lepo okolje, ki ga bomo znali ohranjati tudi za prihodnje rodove.

»Skrivnost sreče ni v tem, da počneš to, kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to, kar moraš početi« so besede SIRA JAMSA M. BARRIEJA.

Vabim vas, da se nam pridružite. Na tej novi, srednješolski kakor kasneje študijski, poslovni in osebni življenjski poti vam želim vse najboljše, predvsem pa dovolj samokritičnosti, poguma in sreče, da se boste zavedali, da se je treba učiti vse življenje. Tako boste ugotovili, da se vendarle ne učite le za šolo, ampak zase.

S to mislijo vam želim vse najboljše in pogumen korak v prihodnost.