Skip to content
Nahajaš se: Naslovna stran
Več objav Natisni E-pošta

 Video predstavitev programov Biotehniške šole Ptuj
 
logo-facebook
moodle3_al  inst  

 65 let izobraževanja na področju kmetijstva

 OBVESTILA

 Uzlati_maturanti19SPEH DIJAKOV NA POKLICNI MATURI

V petek, 5. 7. 2019, je bil svečani zaključek izobraževanja in podelitev spričeval poklicne mature in zaključnih izpitov na Turnišču.
Veseli smo, da imamo kar tri zlate maturante, ki so na poklicni maturi dosegli vseh 23 točk in sicer:
Kaja Grofelnik, Laura Štebih in Nik Štebih
.
V tem šolskem letu je naj dijakinja postala dijakinja 4. letnika okoljevarstveni tehnik Monika Fuks.

Vsem dijakom ob uspehu iskreno čestitamo.
 
 

bioogljeDIJAKA BIOTEHNIŠKE ŠOLE PTUJ DOSEGLA ZLATO PRIZNANJE NA 53. SREČANJU MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE 2019

V torek, 14. maja 2019 sta dijaka 4. letnika Biotehniške šole Ptuj Monika Fuks in Nik Štebih pod mentorstvom ge. Gabrijele Plateis in ge. Darje Hanželič na 53. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije v Murski Soboti dosegla zlato priznanje z nalogo "Proizvodnja in uporaba biooglja"

Več ...
 
 

vojko_tradicija5. tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov Konzorcija Biotehniških šol Slovenije »KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO«

Dijaki Biotehniške šole Ptuj so sodelovali v štirih kategorijah in dosegli odlične rezultate. Izjemen uspeh je pod mentorstvom Vide Babšek dosegel dijak Vojko Korez, dijak programa gastronomske in hotelirske storitve, v kategoriji živilstvo, kjer je  pripravil proseno torto z rabarbaro in  jagodami ter dosegel maksimalnih 100 točk in prvo mesto ter zlato priznanje. Prav tako je prvo mesto in zlato priznanje v kategoriji Prispevek pod mentorstvom Darje Hanželič dosegla Urška Gorišek iz programa cvetličar s temo Praznična miza, središče družinskega dogajanja. V kategoriji Znanje je tekmoval dijak Miha Malek, dijak programa kmetijsko podjetniški tehnik,  in dosegel peto mesto; v kategoriji Vizualna umetnost pa je Iris Vidovič, dijakinja programa hortikulturni tehnik PTI, dosegla peto mesto.

Več ...
 
 

gastronomi_bratovzDIJAKI PROGRAMA GASTRONOM HOTELIR  BIOTEHNIŠKE ŠOLE PTUJ PRI LEGENDARNEM CHEFU KUHANJA JANEZU BRATOVŽU

 

Zelo smo veseli in počaščeni, da je naše povabilo za sodelovanje na festivalu Salon Sauvignon Ptuj 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ, sprejel Janez Bratovž, legendarni chef svetovnega slovesa.

Več...

 


ZAKAJ PROUČEVATI TLA?

srecanje_okoljevarstvo_2019

 (3. strokovno srečanje okoljevarstvenih tehnikov Slovenije)

V torek, 22. 1. 2019, smo se predstavniki dijakov Biotehniške šole Ptuj smeri okoljevarstveni tehnik: Nejc Pevec, Amadeja Bratušek, Neli Purgaj, Dominika Novak in Lea Kaisersberger skupaj z mentorji udeležili 3. strokovnega srečanja okoljevarstvenih tehnikov Slovenije, ki je potekalo na Šolskem centru Celje (Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja).

Strokovna srečanja so namenjena odkrivanju in raziskovanju aktualnih tem v okolju ter iskanju praktičnih rešitev na terenu. Letos smo v pogovoru s strokovnjaki razpravljali o gospodarjenju s prostorom in kakovosti tal.

Več...
 
 65 let kmetijskega izobraževanja na Ptuju


Povezava do galerije slik... ŠC Ptuj, 24. 10. 2018
V avli šole smo postavili stojnice, na katerih smo predstavili naše programe in dosežke dijakov. Organizirali smo okroglo mizo z naslovom "Možnosti zaposlitev in samozaposlitev v kmetijstvu v Spodnjem Podravju" in pripravili slavnostno proslavo, s katero smo se sprehodili skozi desetletja delovanja naše šole. Prireditev smo zaključili s pogostitvijo, ki so jo pripravili dijaki programa gastronom hotelir.


Čistilna akcija očistimo Slovenijo 2018

Okoljevarstveni tehniki čistili okolico Šolskega centra Ptuj in turniškega parka

 

dijaki_biotehnike_ole_pri_ienju_okolice_ole   Na Biotehniški šoli Šolskega centra Ptuj smo se  pridružili  akciji

   »Še zadnjič očistimo Slovenijo 2018« že v petek, 14. 9. 2018.

   V akcijo so se vključili dijaki programa okoljevarstveni tehnik, ki ga izvaja Biotehniška šola.


Preberi več


 

Obisk prijateljske šole Bucchof iz Avstrije

avstrija

V petek, 31. 8. 2018, so nas obiskali profesorji in ravnateljica prijateljske šole Bucchof iz Avstrije, s katero že vrsto let uspešno sodelujemo. Z navdušenjem so si ogledali šolo in obe lokaciji šolskega posestva Biotehniške šole Ptuj. Na koncu so tudi okuslili slastno kosilo, ki so ga pripravile naše dijakinje in njihovi mentorici ter degustirali vino v šolski kleti.

 

Razglasitev rezultatov poklicne mature 2018 (spomladanski izpitni rok)
Vabilo

poklicna_matura_2018in svečana podelitev obvestil o uspehu in spričeval

bo v petek, 6. julija 2018, ob 11. uri v veliki predavalnici šolskega posestva na Turnišču, Zagrebška cesta 86.


Zlati maturantki poklicne mature 2018 sta Lara Bogataj in Sandra Krajnc. Sandra je zbrala najvišje možno število točk.

Naj dijakinja Biotehniške šole je Urška Vesenjak.


Iskrene čestitke!

 
 

Pomladni utrip na Grajenščaku                                                              Galerija slik

Program Pomladni utrip na Grajenščaku 2018prireditev med 17. in 19. majem 2018

 

Lokacija: šolsko posestvo Grajenščak (Grajenščak 97, 2250 Ptuj)


Vabljeni!

 

 
 ekokviz

»ZELENI POKLICI«

OKOLJEVARSTVENI TEHNIK – poklic prihodnosti

Podeželje je prostor, v katerem potekajo številne aktivnosti človeka, ki so tesno povezane z naravo. Zelena barva, ki prevladuje v naravnem okolju, je sinonim za tako imenovane »zelene poklice«, s katerimi označujemo perspektivne poklice za delo v naravi, na področju sonaravnega in ekološkega kmetovanja, varovanja okolja in naravnih virov, na področju rabe obnovljivih virov energije ter zelenega turizma.


Video predstavitev programa okoljevarstveni tehnik

Biotehniška šola Ptuj v medijih: Priloga Pomlad na deželi, 6. 3. 2018
 
 
 
 
 

Medobčinsko tekmovanje Kaj veš o prometu

promet

Dijaki naše šole so se 10. 5. 2018 pomerili na Medobčinskem tekmovanju Kaj veš o prometu, ki se je odvijalo v občini Markovci.

Med tremi sodelujočimi srednjimi šolami so dijaki ekipno dosegli prvo mesto, posamezno pa je bil dijak 1.a razreda Leon Matjašič prvi, dijak 3. a razreda Aljaž Korenjak drugi in dijak 1. b razreda Rok Erker četrti.

S tem rezultatom sta se Leon in Aljaž uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 26. 5. 2018 v Ljubljani.

Čestitamo!

 
  Svetovni dan Zemlje, 22. april 2018 dz
     

podjideja1    Vseslovenski izbor najboljše podjetniške ideje POPRI 2018

popri2V finalnem izboru najboljše podjetniške ideje POPRI, ki je bilo 17. aprila 2018, so dijakinje Biotehniške šole Ptuj

Eva Leskovar, Urška Korošec in Urška Vesenjak,

dosegle bronasto priznanje na državni ravni izmed 142 idej v Novi Gorici.

Dijakinjam in mentoricama čestitamo!

 

 

 
     

zlato&srebroTekmovanje v znanju in spretnostih za dijake in študente Konzorcija Biotehniških šol Slovenije

Izobraževalni center Piramida Maribor

Dijaki Biotehniške šole Ptuj so se v četrtek, 12. 4. 2018 udeležili tekmovanja v znanju in spretnostih za dijake in študente Konzorcija Biotehniških šol Slovenije, z naslovom Bučna semena in bučno olje.

Dijaki Biotehniške šole Ptuj so sodelovali v petih kategorijah in dosegli odlične rezultate:

  • Izjemen uspeh je pod mentorstvom Vide Babšek dosegel Dijak Nik Strelec v kategoriji živilstvo, kjer je pripravil mini bučno tortico z jagodami ter dosegel maksimalnih 100 točk ter prvo mesto in zlato priznanje.
  • Maja Vizjak je pod mentorstvom Nataše Kuhar v kategoriji kulinarika z izdelkom ocvrta puranja rolada z mozzarelo in bučnimi semeni dosegla bronasto priznanje.
  • Srebrno priznanje in drugo ter tretje mesto sta v kategoriji prispevek pod mentorstvom Darje Hanželič dosegli Sandra Krajnc s prispevkom Odlična je kakovost bučnega semena in Laura Štebih s prispevkom Štajerska golica je dobra izbira.
  • V kategoriji znanje je tekmoval dijak Janez Lukman in prejel bronasto priznanje, v kategoriji vizualna umetnost pa ja Maša Bauman prejela priznanje za sodelovanje.
Za res lep uspeh dijakom in mentorjem Biotehniške šole Ptuj iskreno čestitamo.
Tekmovanje in podelitev priznanj
  
 

 
 
 

diapozitiv3   Zlata priznanja na državnem Cankarjevem tekmovanju in
  državni rekord v metu diska

  
  Maja, Lea, Mihaela in Kristjan, iskrene čestitke!
    

majavizjak
Lea Žunkovic  mihaela_drofenikKristjan Čeh
 
 
 
 
 
 

Ekskurzija AvstrijaSTROKOVNA EKSKURZIJA ŠTUDENTOV VIŠJE STROKOVNE ŠOLE IN DIJAKOV BIOTEHNIŠKE ŠOLE ŠOLSKEGA CENTRA PTUJ

V sredo, 4. aprila 2018, smo dijaki Biotehniške šole in študenti Višje strokovne šole programa Upravljanje podeželja in krajine obiskali Strokovno šolo za kmetijstvo in gozdarstvo v Hatzendorfu na avstrijskem Štajerskem (Fachschule für Land- und Forstwirtschaft) na območju Vulkanland (»Steirisches Vulkanland«), ki se nahaja na gričevnatem območju z razvitim sadjarstvom, vinogradništvom in živinorejo. Za to območje so značilne vinske ceste in ceste gradov, ki so nas že po poti navduševale s svojo lepoto ter ohranjenostjo.

Strokovna ekskurzija Hatzendorf - preberi celotni članek

Več slik je obljavljenih na FB in Instagram profilih šole.


Ekskurzija v Prekmurje - petek, 23. 2. 2018

dobrovnik


Dijaki poklicnih programov smo se odpravili na strokovno ekskurzijo v Prekmurje. Ogledali smo si vzgojo orhidej in tropski vrt, pridelavo paradižnika s hidroponiko in podjetje LEK VETERINA.
Bilo je zanimivo in poučno.


  ptice-down


Ptice srečujemo vsak dan, pritegnejo nas s svojim oglašanjem, videzom in letenjem, zato jih radi opazujemo ter poslušamo.

Okoljevarstveni tehniki
smo se odločili, da tudi mi zanje naredimo nekaj dobrega. Pri praktičnem pouku smo izdelali in namestili gnezdilnice oz. krmilnice ter jim ponudili primerno hrano.


več slik
 

ekokviz-down

Eko kviz 2018

15. državno tekmovanje v ekoznanju za srednješolce

V soboto, 3. 2. 2018, je na Biotehniškem centru Naklo potekalo 15. državno tekmovanje v ekoznanju za srednje šole. Udeležili so se ga trije prvouvrščeni dijaki na šolskem tekmovanju: Miha Korez, Dominika Novak in Karin Šimenko programa okoljevarstveni tehnik.

Miha Korez je prejel srebrno, Dominika Novak pa bronasto priznanje.

ČESTITAMO.

 
 
 
varna_raba_interneta_2018sid_2018_broskaPraznujemo dan varne rabe interneta
6. 2. 2018 je dan varne rabe interneta.

Obiščite povezave:
https://safe.si/
https://izobrazevanja.safe.si/a/122387
https://safe.si/gradiva/gradiva-za-ucitelje/plakat-za-sole-10-zlatih-pravil-za-varno-rabo-interneta
https://safe.si/gradiva/aplikacije/aplikacija-resi-spletno-dilemo


logo_stacuna

npid-down


V četrtek, 1. 2. 2018, so dijakinje 4. letnika, kmetijsko-podjetniški tehnik, na tekmovanju Naj podjetniška ideja dosegle prvo mesto.

Dijakinje Eva Leskovar, Urška Korošec in Urška Vesenjak so pod mentorstvom profesoric Marije Ban in Andreje Mlakar razvile podjetniško idejo o olju iz grozdnih pečk in se predstavile z imenom Zlate pečke, d. o. o. .

 

Čestitamo!


sopki
Rože od nekdaj nagovarjajo človeka z žlahtnim vonjem in lepoto cvetov.

Dijakinje tretjega letnika programa cvetličar so se spoprijateljile z njimi in so jim navdih za ustvarjanje cvetličnih kreacij.

Bodoči srednješolci,

dovolite, da nagovorijo tudi vas.

Pridite na informativni dan na Biotehniško šolo Ptuj, v našo cvetličarsko delavnico, kjer si boste izdelali svoj šopek.

Vabljeni!
Galerija slik
 
 

Okoljevarstveni tehniki smo obiskali Centralno čistilno napravo Ptuj

in Kemijski laboratorij Komunalnega podjetja Ptuj d. d. 

    ind6     ind7


Na vodenem  ogledu po CČN smo   spoznali vse faze čiščenja odpadne komunalne vode in postopek obdelave odpadnega blata.

Ogledali smo si  tudi Kemijski laboratorij, v katerem  izvajajo analize  odpadnih vod in opravljajo kontrolo kvalitete pitne vode. Akreditiran je tudi kot raziskovalni laboratorij.

Dijaki in učitelji se zahvaljujemo vodji CČN, mag. Jerneju Šömnu, in vodji kemijskega laboratorija, dr. Branku Lahu, za strokovno predstavitev in razlago.

 
adv16
Dijakinje 3. b programa cvetličar so s svojimi izdelki pri praktičnem pouku popestrile ponudbo šolske štacune. Izdelale so adventne venčke in vabijo k nak
upu.

logo_stacuna
 

indexTradicionalni slovenski zajtrk 2017, petek, 17. novembra 2017

   
zajtrk1   zajtrk2   zajtrk3
 
 
Obisk sejma AGRITECHNIKA v Hannovru v Nemčiji

Od 14. do 16. novembra smo 17 dijakov  in dva spremljevalca obiskali enega izmed največjih svetovnih sejmov kmetijske tehnike, sejem AGRITECHNIKA v Hannovru v Nemčiji. Na sejmu  je v 23 pokritih dvoranah predstavljalo kmetijsko mehanizacijo  2.900 proizvajalcev  iz okrog 50 držav. Videli smo najsodobnejšo kmetijsko tehniko, veliko novosti oziroma inovacij, za katere so na letošnjem sejmu podelili 2 zlati in 29 srebrnih medalj.

Najbolj navdušeni smo bili nad mehanizacijo, ki je pri nas v Sloveniji ne uporabljamo in ne vidimo, potem nad velikostjo kmetijskih strojev, presenetila pa nas je tudi velikost sejmišča, zato smo bili zvečer vsi prijetno utrujeni. Včeraj  dopoldne smo po nočni vožnji prispeli nazaj domov in še danes v petek smo zelo pod vtisom vsega videnega na sejmu in tudi na poti po Avstriji in Nemčiji. Strokovna ekskurzija nam bo ostala v lepem spominu.


 hannover6  hannover1
 
 Sprejem novincev
(Športni dan 25. 10. 2017: pohod Trije Kralji - Črno jezero)

Po športnem delu dopoldneva smo se posvetili še našim novincem. Pripravili smo jim kratek sprejem, v katerem so se dijaki 1. a, 1. b in 1. c najprej predstavili. V nadaljevanju so se pomerili v kvizu in odgovarjali na vprašanja, povezana s Pohorjem, kjer smo se tudi nahajali. Na koncu so svoje spretnosti pokazali še v igri prenašanja bombonov s slamico. Vsi dijaki so se odlično odrezali, zato smo jih z veseljem še uradno sprejeli v našo sredino.

sprejemnovincev3  sprejemnovincev2
 
Zlati maturanti 2017 in naj dijaka generacije


 
 
logo_stacuna
Spoštovani kupci,
Šolska štacuna ponovno odpira svoja vrata!

DELOVNI ČAS
Ponedeljek, sreda, petek: od 10.00 do 14.30
Torek in četrtek: ZAPRTO.

Vabljeni k nakupu jabolk, sveže zelenjave ter ostalih pridelkov biotehniške šole.
Nova tel. št: 02 7871852
DOBRODOŠLI!
 

 
glasilo_2017
 
 

Logotip šole

Šolsko glasilo


Novice podjetnih kmetijcev

Erasmus plus

logo_stacuna
Zdrava šola

Naslov šole

 
   Šolski center Ptuj
   Biotehniška šola


   Volkmerjeva cesta 19
   2250 Ptuj
   Slovenija

   tel: +386 (0)2 787 17  30
   fax: +386 (0)2 787 17 11
  
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript