Video predstavitev programov Biotehniške šole Ptuj
|
|
|
|
65 let izobraževanja na področju kmetijstva
|
|
|
|
POMEMBNO OBVESTILO
Obvestilo o učnem procesu od 2. novembra 2020 do preklica
V skladu s sklepom Vlade RS in navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport se bo od 2. 11. 2020 do preklica v srednjih šolah in višjih strokovnih šolah celotni pedagoški proces izvajal na daljavo.
Izobraževalni proces torej ni prekinjen, temveč ga izvajamo na daljavo v skladu s prejetimi smernicami in navodili. Učitelji v teh dneh, skladno z veljavnim urnikom, dnevno pripravljajo gradiva za učne vsebine in jih posredujejo dijakom ter študentom preko spletnih učilnic oz. drugih e-medijev.
Vse dijake in študente pozivamo, da dnevno spremljajo e-pošto, spletne učilnice, spletne strani zavoda in javne medije.
Povzetek načrta zagotavljanja kontinuiranega dela ŠC Ptuj _ver9
Izjava dijakov pred vstopom v šolo
|
|
|
|
Praktični pouk
Navodila za praktični pouk
Razpored praktičnega pouka 8. 10. 2020 - 14. 10. 2020
|
|
|
|
IZDAJA DUPLIKATOV DOKUMENTOV
Postopek za pridobitev dvojnika
Vloga za izdajo izpisa dokumenta iz evidence (dvojnika dokumenta)
|
|
|
|
NA BIOTEHNIŠKI ŠOLI PTUJ SMO PODARILI 100 ZABOJEV JABOLK
Letošnja jesen nas je na šolskem posestvu Biotehniške šole Ptuj obdarila z obilnim pridelkom jabolk. Zato smo se odločili, da za trud, skrb in plemenito delo v teh težkih časih epidemije v znak pozornosti podarimo del našega pridelka zaposlenim v naslednjih društvih in organizacijah:
Karitas sv. Jurij Ptuj, Rdeči križ Ptuj, Splošna bolnišnica Ptuj, Dom upokojencev Ptuj, Zavod Dornava VDC Vičava, Društvo Sonček, Ozara Ptuj, Varna hiša Ptuj, Društvo Sožitje Ptuj, Društvo Ars Vitae.
|
|
|
|
Projekt "Kar sejemo, to žanjemo"
Biotehniška šola Šolskega centra Ptuj že vrsto let sodeluje s Čebelarsko zvezo Slovenije kot partner v projektu z naslovom »Kar sejemo, to žanjemo«. Projekt pospešuje setev medovitih rastlin na njivah. Tako smo na šolskem posestvu na Turnišču že dve leti zapored sejali ajdo in sončnice, lansko leto hokaido buče, v letošnjem letu pa buče sorte slovenska golica. S setvijo medovitih rastlin smo tako združili prizadevanje za povečanje posejanosti medovitih rastlin v našem prostoru, s tem pa povečujemo tudi prepoznavnost in uporabnost le teh v prehrani človeka.
Pri spravilu in trebljenju so sodelovali dijaki 1. b razreda, gospodarji so buče izrezovali, cvetličarke pa so na buče slikale z akrilnimi barvami in jih aranžirale z naravnimi rastlinskimi materiali, ki so jih nabrale na šolskem vrtu.
|
|
|
|
SEDEM ZLATIH MATURANTOV na poklicni maturi v šol. l. 2019/20
To so postali: Dominika Novak, Mihaela Drofenik, Lara
Petek, Iris Vidovič, Mihael Korez, Lea Kaisersberger in Lea Žunkovič, ki
sta na poklicni maturi dosegli vse možne točke. Slednja je postala tudi« Naj
dijakinja« Biotehniške šole.
Več...
|
|
|
|
USPEH DIJAKOV NA POKLICNI MATURI 
V petek, 5. 7. 2019, je bil svečani zaključek izobraževanja in podelitev spričeval
poklicne mature in zaključnih izpitov na Turnišču.
Veseli smo, da imamo
kar tri zlate maturante, ki so na poklicni maturi dosegli vseh 23 točk
in sicer:
Kaja Grofelnik, Laura Štebih in Nik Štebih.
V tem šolskem letu
je naj dijakinja postala dijakinja 4. letnika okoljevarstveni tehnik
Monika Fuks.
Vsem dijakom ob uspehu iskreno čestitamo. |
|
|
|
DIJAKA BIOTEHNIŠKE ŠOLE PTUJ DOSEGLA ZLATO
PRIZNANJE NA 53. SREČANJU MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE 2019
V torek, 14. maja 2019 sta dijaka 4. letnika Biotehniške šole Ptuj
Monika Fuks in Nik Štebih pod mentorstvom ge. Gabrijele Plateis in ge.
Darje Hanželič na 53. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije v Murski
Soboti dosegla zlato priznanje z nalogo "Proizvodnja in uporaba
biooglja"
Več ... |
|
|
|
5. tekmovanje v znanju in
spretnostih dijakov in študentov Konzorcija Biotehniških šol Slovenije
»KULINARIČNA DEDIŠČINA – UŽIVAM TRADICIJO«
Dijaki Biotehniške šole Ptuj so sodelovali v štirih kategorijah in
dosegli odlične rezultate. Izjemen uspeh je pod mentorstvom Vide Babšek dosegel
dijak Vojko Korez, dijak programa gastronomske in hotelirske storitve, v
kategoriji živilstvo, kjer je pripravil proseno
torto z rabarbaro in jagodami ter
dosegel maksimalnih 100 točk in prvo mesto ter zlato priznanje. Prav tako je prvo
mesto in zlato priznanje v kategoriji Prispevek pod mentorstvom Darje Hanželič
dosegla Urška Gorišek iz programa cvetličar s temo Praznična miza, središče
družinskega dogajanja. V kategoriji Znanje je tekmoval dijak Miha Malek, dijak
programa kmetijsko podjetniški tehnik, in dosegel peto mesto; v kategoriji Vizualna
umetnost pa je Iris Vidovič, dijakinja programa hortikulturni tehnik PTI,
dosegla peto mesto.
Več ...
|
|
|
|
DIJAKI PROGRAMA GASTRONOM
HOTELIR BIOTEHNIŠKE ŠOLE PTUJ PRI
LEGENDARNEM CHEFU KUHANJA JANEZU BRATOVŽU
Zelo
smo veseli in počaščeni, da je naše povabilo za sodelovanje na festivalu Salon
Sauvignon Ptuj 2019 – VINO V MESTU TISOČLETIJ, sprejel Janez Bratovž, legendarni
chef svetovnega slovesa.
Več...
|
|
|
|
ZAKAJ PROUČEVATI TLA?
(3. strokovno srečanje
okoljevarstvenih tehnikov Slovenije)
V torek, 22. 1. 2019, smo se predstavniki dijakov
Biotehniške šole Ptuj smeri okoljevarstveni tehnik: Nejc Pevec, Amadeja
Bratušek, Neli Purgaj, Dominika Novak in Lea Kaisersberger skupaj z mentorji
udeležili 3. strokovnega srečanja okoljevarstvenih tehnikov Slovenije, ki je
potekalo na Šolskem centru Celje (Srednja šola za gradbeništvo in varovanje
okolja).
Strokovna srečanja so namenjena odkrivanju in
raziskovanju aktualnih tem v okolju ter iskanju praktičnih rešitev na terenu.
Letos smo v pogovoru s strokovnjaki razpravljali o gospodarjenju s prostorom in
kakovosti tal.
Več...
|
|
|
|
Varne točke v mestni občini Ptuj
V tem letu so v Mestni občini Ptuj vzpostavili 15 varnih točk, te so se pridružile že 7 vzpostavljenim. Določili so jih s pomočjo lokalne koordinatorke projekta, Policijske postaje Ptuj in Centra za socialno delo Ptuj. Kar je najpomembneje, so varne točke določili na podlagi rezultata Ankete o varnih točkah, ki so jo izpolnili učenci in učenke ptujskih osnovnih šol ter dijaki in dijakinje srednjih šol.
več
|
|
|
|